راهنمای خرید گیم پد و دسته برای کامپیوتر
انجام بازی های رایانه ای به روش های مختلفی صورت می گیرد. روش هایی نظیر استفاده از موس و کیبرد و یا ابزار های حرکتی نظیر کینکت، اما یکی از پرطرفدار ترین روش ها در هر پلتفرمی استفاده از گیم پد است. در کنسول ها معمولا گیم پد استاندارد که همراه کنسول عرضه میگردد بیشترین طرفدار را دارد اما در پلتفرم PC کنترلر استاندارد و یک دستی وجود ندارد.
به همین جهت اگر برای خرید گیم پد مخصوص PC به بازار مراجعه کنید با دنیایی از کنترلر های رنگارنگ و با قیمت های بسیار متفاوت مواجه خواهید شد. پیش از این ما نکات لازم برای خرید موس و کیبرد را بررسی کردیم و در این مقاله قصد داریم تا به راهنمایی در خرید گیم پد بپردازیم. در ابتدا به نکات لازم برای خرید گیم اشاره خواهیم کرد و سپس به معرفی برخی مدل های مناسب خواهیم پرداخت.
م پد ها دارای گستردگی فراوانی چه از لحاظ قیمت و چه از لحاظ کیفیت و برند هستند. اما در این بین تعداد محدودی از برند ها هستند که کیفیت قابل قبول و مناسب را به شما ارائه خواهند داد. اغلب گیمر ها به دنبال گیم پد های ارزان قیمت هستند. اما در اغلب موارد گیم پدی تهیه می شود که دارای کیفیت و عمر پایینی است و شما را وادار به هزینه مجدد برای خرید یک گیم پد جدید نماید.
از طرفی این گیم پد های ارزان قیمت اغلب سازگاری مناسبی با بازی های مختلف نداشته و در نتیجه ممکن است کنترلر توسط بازی شناسایی نشود و نهایتا مجبور به استفاده از موس و کیبرد شوید. برای جلوگیری از این اتفاقات بهتر است بجای عجله در خرید و یا هزینه های مجدد از همان ابتدا با تهیه بودجه مناسب اقدام به خرید کنید تا یک گیم پد مناسب و با عمر مفید بالا داشته باشد.
از نکات حائز اهمیت برای خرید یک گیم پد مناسب توجه به کیفیت ساختِ کابل و اتصالات مربوط به آن است. اغلب خرابی های به وجود آمده برای گیم پد ها قطعی و یا پارگی در کابل آن ها است. کابل نازک و همچنین روکش های ضعیف و بی کیفیت در اغلب اوقات پارگی سیم را به دنبال خواهد داشت. در گیم پد های بی سیم نیز توجه به میزان بُرد و نحوه تامین انرژی مورد نیازگیم پد مهم است. برد کمتر از ۵ متر در گیم پد های بی سیم یک برد نا مناسب تلقی می شود. نحوه تأمین انرژی این گیم پد ها نیز به طور معمول از باتری های قلمی است.
پس از اطمینان از کیفیت ساخت گیم پد باید میزان راحتی آن در دست را مورد بررسی قرار داد. گیم پد مناسب نیز همانند موس باید دارای طراحی ارگونومیک باشد تا راحتی قرار گرفتن در دستِ شما را ضمانت کند. البته در اغلب موارد این مسئله رعایت شده و کمتر گیم پدی مشاهده می شود که دارای طراحی نامناسب باشد. ولی در هنگام خرید حتما گیم پد را در دست خود گرفته تا از راحتی با آن اطمینان حاصل نمایید.
نکته مهم دیگر در انتخاب گیم پد مناسب، میزان سازگاری آن با بازی های مختلف است. گیم پد های مایکروسافت که برای کنسول های Xbox One و Xbox 360 طراحی شده اند کامل ترین سازگاری با بازی های متفاوت و همچنین ویندوز را دارا هستند. علاوه بر آن ها، گیم پد های ساخت برند های معتبر و معروف نظیر Logitech و Razer را می توان جزو سازگار ترین های گیم پد ها با بازی های مختلف دانست. به همین جهت سعی کنید برای خرید گیم پد از برند های معتبر استفاده نمایید تا مشکلی برای شناسایی گیم پد توسط بازی پیش نیاید.
نکات ذکر شده در بالا جزو مهم ترین نکات برای خرید یک گیم پد مناسب است. حال به معرفی چند نمونه گیم پد مناسب در رده بندی قیمتی مختلف می پردازیم.
TSCO TG 115 با قیمت حدودی ۴۵.۰۰۰ تومان
در این رنج قیمتی شاهد گیمپد های زیادی نیستیم که البته بسیاری از آنها از برندهای نهچندان معتبر هستند اما این گیمپد علاوه بر اینکه ساخته یک برند نسبتاُ معتبر است، از کیفیت مناسبی هم برخوردار است. رنگ قرمز و مشکی این دسته که هر گیمری را به خود جذب میکند و روکش مات که موجب عدم لغزش دسته میشود همگی موجب میشود تا با یک گیمپد راضیکننده روبه رو باشیم.
نکته جالب در مورد TSCO TG 115 این است که علاوه بر سازگاری کامل با پلتفرم PC با کنسول PS3 نیز سازگاری دارد و میتوان با آن به تجربه بازی پرداخت. اتصال این گیمپد با یک سیم به طول ۱.۸ متر انجام میگیرد. خرید این محصول با گارانتی یکساله و با پشتیبانی خوب شرکت TSCO را به شما پیشنهاد میکنیم.
TSCO TG 130W با قیمت حدودی ۷۵.۰۰۰ تومان
این گیمپد نیز همانند دسته قبلی توسط شرکت TSCO (شرکت توسن سیستم) طراحی و ساخته شده است. همانطور که از ظاهر آن پیداست، شباهت بسیار زیادی با گیمپد Xbox 360 دارد. طراحی ارگونومیک و سبک آن موجب میشود تا گیمر بتواند بدون خستگی ساعتهای متوالی آن را در دست بگیرد. اتصال این گیمپد بصورت بیسیم است و با داشتن باتری قابل شارژ میتواند تا ۱۲ ساعت بطور مداوم مورد استفاده قرار بگیرد.
بُرد بیسیم آن نیز به ۷ متر میرسد که بهنظر کافی میآید. این گیمپد علاوه بر پلتفرم PC از کنسول PS3 نیز پشتیبانی میکند. ضمانت یکساله توسن سیستم، همراه این محصول ارایه میشود تا جای هیچگونه شک و شبههای در کیفیت ساخت این گیمپد را برای خریداران باقی نگذارد.
Farassoo FGP-656 با قیمت حدودی ۹۰.۰۰۰ تومان
بدون شک شما هم تاکنون نام برند ایرانی فراسو را شنیدهاید. این برند از سال ۱۳۶۸ مشغول به تولید قطعات و لوازم جانبی کامپیوتر است. این گیمپد ساخت همین شرکت است و مانند سایر لوازم جانبی تولید فراسو، از کیفیت قابل قبولی برخوردار است. وزن کم و طراحی ارگونومیک این گیمپد در هنگام تجربه طولانی مدت بازیها به کمک گیمرها خواهد آمد.
این گیمپد از اتصال بیسیم بهره میبرد و یک باتری، یک کابل USB و یک دانگل این محصول را همراهی میکنند. پشتیبانی از آخرین سیستم عامل مایکروسافت یعنی ویندوز ۱۰ نیز از ویژگیهای دیگر این گیمپد است. TSCO TG 134 میتواند رقیب جدی این گیمپد باشد. اینکه کدامین را انتخاب میکنید کاملا بسته به سلیقه شما خواهد بود.
Logitech F710 با قیمت حدودی ۱۶۰.۰۰۰ تومان
اتصال بیسیم، پشتیبانی از تلویزیونهای اندروید و پلتفرم PC، ارگونومی مناسب به همراه کنارههای لاستیکی برای راحتی بیشتر بازیکن، همه و همه در یک محصول با قیمت مناسب ارایه شده است. با دیدن نام Logitech بر روی این گیمپد نیز خیالتان از بابت کیفیت آن آسوده خواهد شد. کلیدهای D-Pad بهطور اختصاصی طراحی شدهاند تا بازیکن کنترل بیشتری بر روی آنها داشته باشد. انرژی این گیمپد از طریق دو باتری (AA) تامین میشود و به همین دلیل دیگر نیازی به شارژ کنترلر نیست.
در جلو گیمپد یک سوییچ قرار دارد که به کاربر این امکان را میدهد که در بازیهای مختلف بین حالت DirectInput و XInput تغییر حالت دهید. دوام و کیفیت مهمترین ویژگی این گیمپد خواهند بود که تنها با گذشت زمان متوجه آن خواهید شد.
Xbox One Wireless Controller با قیمت حدودی ۲۲۰.۰۰۰ تومان
یکی از بهترین و ارگونومیکترین گیمپدهایی را که تاکنون ساخته شده است را به شما معرفی میکنیم و آن چیزی نیست جز Xbox One Wireless Controller. این گیمپد نسبت به نسخه قبلی یعنی Xbox 360 Controller تنها شاهد تغییراتی جزئی بوده است و میتوان گفت که همگی این تغییرات به نوعی بهبود بودهاند و ویژگیهای خوب نسخه قبلی حفظ شدهاند.
از این تغییرات میتوان به لبههای مقعر استیکها که موجب کاهش لغزش انگشت میشود و اضافه شدن ویژگی Impulse Triggers و جک هدفون اشاره کرد. قابلیت Impulse Triggers همانطور که از نام آن برمیآید در هنگام فشردن دکمه Trigger با لرزش کوتاهی بازیکن را آگاه میکند.
یکی از بزرگترین معایب نسخه قبلی یعنی نقص D-Pad در این کنترلر رفع شده است و اکنون صدای کلیک آنها به وضوح احساس میشود. علاوه بر تمام این موارد این کنترلر از اتصال بیسیم بهره میبرد. و اما مهم ترین دلیل حضور این گیمپد در این لیست چیزی نیست جز پشتیبانی رسمی این گیمپد از سیستم عامل ویندوز. با کمک نرم افزار رسمی این کنترلر تمامی تنظیمات مربوط به دسته در بازیها بهطور خودکار انجام میگیرد.
در پایان لازم به ذکر است که اگر بهبود D-Pad، استیکهای راحتتر و ارگونومی بهتر برای شما اهمیت ندارد، میتوانید با صرفهجویی هزینه ۹۰.۰۰۰ تومانی، نسخه قبلی این کنترلر یعنی Xbox 360 Controller را خریداری کنید. البته شما همچنین میتوانید مقداری بیشتر هزینه کنید و نسخه One S کنترلر Xbox را تهیه کنید؛ در این صورت شما میتوانید آنرا از طریق بلوتوث به سیستم مستقل کنید و به جز این مورد از برخی بهبودهای جزئی دیگر نظیر میزان برد بیشتر نیز بهرهمند خواهید شد.
Sony DualShock 4 با قیمت حدودی ۲۲۰.۰۰۰ تومان
حقیقتش را بخواهید با وجود گیمپد Xbox One با قیمت یکسان و پشتیبانی بهتر از سیستم عامل ویندوز شاید نباید این گیمپد را در این لیست قرار میدادیم اما ارگونومی فوقالعاده و کیفیت ساخت بسیار خوب این دسته، ما را بر این داشت تا هر طور شده گیمپد DualShock 4 را در این لیست بگنجانیم.
از نقاط قوت این کنترلر میتوان به وجود اسپیکر کوچک و صفحه لمسی نسبت به کنترلر رقیب اشاره کرد. مدل ۲۰۱۶ این گیمپد همزمان با کنسول PS4 Slim معرفی شد. تنها تغییر مدل جدید به اضافه شدن یک نوار نوری و تیزتز شدن دکمههای L2 و R2 خلاصه میشود. اتصال این گیمپد بهصورت بیسیم و بهوسیله بلوتوث نسل سوم انجام میگیرد.
البته میتوان با کابل USB نیز این دسته را به پلتفرم PC و یا کنسول خود وصل کنید. تنها ایرادی که در این کنترلر وجود دارد به دو قسمت مربوط میشود. اول اینکه برخی کاربران گزارش دادهاند که استیکهای این گیمپد بعد از مدتی دچار مشکل میشوند که البته این مشکل چندان فراگیر نیست و اما مشکل دوم به پشتیبانی این کنترلر از پلتفرم PC برمیگردد که برای رفع آن نیاز به نصب یک نرمافزار غیررسمی برای سیستم عامل ویندوز است.
Nacon Revolution Pro با قیمت حدودی ۴۰۰.۰۰۰ تومان
قبل از هر چیزی نگاهی به ظاهر این گیمپد بیاندازید. مطمئنا این کنترلر در عین حالی که مارک PlayStation را بههمراه دارد، برای شما تداعیگر گیمپد Xbox است. شاید بتوان گفت که این گیمپد تلفیقی از کنترلرهای DualShock و Xbox است. این کنترلر به سفارش شرکت سونی است و توسط شرکت Nacon ساخته شده است. از ویژگی هایی که این کنترلر را از سایر دستهها متمایز میسازد میتوان به وجود چهار دکمه میانبر و وزن قابل تنظیم اشاره کرد.
چهار دکمه میانبر در زیر گیمپد قرار دارند و میتوانید آنها را مطابق با سلیقه خود شخصیسازی کنید. وزن قابل تنظیم چیزی نیست که بتوان براحتی از آن گذشت چرا که در هیچ کنترلر دیگری این قابلیت وجود ندارد و البته وزن گیمپد نقش پُر رنگی در تجربه بازیکن از کنترلر دارد. این کنترلر به همراه شش وزنه با وزن متفاوت به فروش میرسد که به کاربر این امکان را میدهد تا وزن آن را مطابق نیاز و سلیقه خود تنظیم کند.
چراغ LED، جک هدفون، استیکها با قابلیت چرخش ۴۶ درجهای و صفحه لمسی سایر قابلیتهای این گیمپد هستند. اتصال این کنترلر از طریق یک کابل به طول ۳ متر انجام میگیرد که شاید تنها نقص این گیمپد همین باشد چرا که از هیچگونه اتصال بیسیمی پشتیبانی نمیکند. حدس میزنیم دلیل اصلی انتخاب اتصال باسیم توسط سازنده، اطمینان از عدم تاخیر در این گیمپد بوده باشد. این کنترلر علاوه بر پشتیبانی از کنسول PS4 از پلتفرم PC نیز پشتیبانی میکند و در وبسایت شرکت سازنده میتوان نرم افزار رسمی آن را برای PC یافت.
Steam Controller با قیمت حدودی ۵۰۰.۰۰۰ تومان
بیش از ۲ سال از عرضه این گیمپد توسط شرکت والو میگذرد ولی همچنان در این رده قیمتی بهترین گیمپد موجود در بازار است. این کنترلر همزمان و همراه با عرضه کنسول Steam Machine به بازار راه یافت و طبق آمار منتشر شده بهطور روزانه ۲۷۰۰۰ از آن برای بازیکردن استفاده میکنند. وجود ترکپد (TrackPad) دوگانه و طراحی ارگونومیک عالی چیزی است که این گیمپد را از سایر کنترلرهای موجود در بازار متمایز میکند.
ترکپد قرار گرفته در این کنترلر میتواند در بازیها و بخصوص بازیهای شوتر عملکردی مشابه موس داشته باشد و هدفگیری بهتری را موجب شود. اتصال Steam Controller هم بهصورت بیسیم و هم بهصورت باسیم انجام میگیرد. در حالت بیسیم تامین انرژی آن از طریق دو باتری (AA) انجام میگیرد که میتواند تا ۸۰ ساعت بسته به شرایط، مورد استفاده قرار گیرد. بُرد آن نیز به ۵ متر میرسد که بهنظر کافی میآید. این گیمپد با پلتفرم PC و البته کنسول Steam Machine بهطور کامل سازگاری دارد و میتوان با آن به تجربه بازی پرداخت.
Xbox One Elite با قیمت حدودی ۶۰۰.۰۰۰ تومان
این گیمپد همزمان با کنسول Xbox One Elite معرفی شد. هدف از طراحی و عرضه این گیمپد رفع نیاز گیمرهای حرفهای بوده است و همانطور که بهنظر میرسد در این کار موفق بوده است. وجود چهار پدال فلزی با قابلیت جدا شدن، D-Pad جدید با امکان حرکت در جهتهای بیشتر، وجود جک هدفون، سه جفت استیک مختلف به همراه دو عدد کلید D-Pad با ظاهر متفاوت در یک کیف قابل حمل، این محصول را همراهی میکنند.
پدالهای فلزی در زیر گیمپد نصب میشوند و کاربر میتواند بنابر نیاز خود و با استفاده از نرمافزار رسمی گیمپد، آنها را شخصیسازی کند. استیکها با سه حالت مختلف برای راحتی بیشتر گیمرها همراه با این کنترلر ارایه میشوند. بازیکن میتواند مطابق نیاز و سلیقه خود، یک جفت از استیکهای بلند، کوتاه و یا گنبدی را بروی گیمپد خود نصب کند. نرمافزار رسمی این گیمپد قابلیت های متنوعی نظیر تنظیم قدرت موتورهای ویبره را در اختیار کاربر قرار میدهد.
دو سوییچ که با نام Hair trigger locks شناخته میشوند، در زیر گیمپد قرار دارند و امکان شلیک سریعتر را در بازیهای شوتر فراهم میکنند. این کنترلر از کنسول Xbox One و پلتفرم PC با سیستم عامل ویندوز ۷ و بالاتر پشتیبانی میکند اما برای نصب نرمافزار رسمی این گیمپد به ویندوز ۱۰ نیاز خواهید داشت. اتصال این گیمپد از طریق بیسیم برای کنسول و PC انجام میگیرد اما برای اتصال بیسیم آن به PC نیاز به یک دانگل هست که باید جداگانه خریداری شود. راه دیگر اتصال به PC، استفاده از کابل USB است که در جعبه این گیمپد قرار دارد.
Razer WildCat با قیمت حدودی ۷۵۰.۰۰۰ تومان
آیا میتوان مطلبی در مورد لوازم جانبی گیمینگ نوشت که در آن نام شرکت Razer وجود نداشته باشد؟ مطمئناٌ جواب خیر خواهد بود. بگذارید در همین ابتدا بگوییم که شرکت ریزر در مورد این گیمپد سنگ تمام گذاشته است چرا که با محصول بسیار باکیفیتی روبه رو هستیم.
البته با توجه به برچسب قیمتی آن چیزی هم بجز این انتظار نمیرقت. پنل جلوی این گیمپد به شما این امکان را میدهد تا بدون خروج از بازی پروفایل خود را عوض کنید، صدا را کم یا زیاد کنید و یا حتی میکروفن را قطع کنید. علاوه بر کلیدهای معمولی که در همه کنترلر ها وجود دارند، چهار کلید یا بهتر است بگوییم ماشه (Trigger)، در زیر این گیمپد جا خوش کردهاند و گیمر میتواند در مواقع لزوم از آنها استفاده کند. این گیمپد نیز همانند سایر کنترلر هایی که در این رنج قیمتی قرار دارند از جک هدفون برخوردار است.
این گیمپد از کنسول Xbox One و پلتفرم PC با ویندوز ۷ و بالاتر بهطور کامل پشتیبانی میکند. Razer WildCat حدود ۱۰۰ گرم از گیمپد Xbox One Elite سبکتر است و به همین خاطر انتظار میرود در هنگام تجربه بازیها به مدت طولانیتر، بهتر عمل کند. اتصال این گیمپد همانند گیمپد Nacon Revolution Pro تنها از طریق کابل USB به طول ۳ متر انجام میشود که احتمالا هدف از اتخاذ چنین تصمیمی توسط Razer اطمینان از کاهش لگ و تاخیر ناشی از اتصال بیسیم بوده است.
منبع : سایت پردیس گیم