آموزش تنظیم فریم ریت ثابت در فورتنایت – جلوگیری از درگیری پردازنده . فورتنایت یکی از بازیهای سبک بتل رویال با بیش از ۱۰۰ میلیون بازیکن در سراسر دنیا میباشد. این بازی در روزهای اولیه عرضه خود توانست توجههای زیادی را به خود جلب کند و از این رو موفقیت بزرگی را برای کمپانی Epic Games به همراه خود آورد.
رفته رفته با توجه به بهتر شدن این بازی و قرار گرفتن المانهای بسیار بیشتر در بازی، مصرف منابع این بازی نیز به نسبت بیشتر شده است. از این رو درگیری پردازنده با توجه به استفاده بیشتر فورتنایت از پردازنده، بسیار بالاتر رفته است و برای کامپیوترهایی با پردازنده میانرده، دردسر ایجاد کرده است. با تنظیم تنظیم فریم ریت ثابت در فورتنایت قادر هستید تا درصد درگیری پردازنده خود را به حداقل برسانید.
فورتنایت سال اولیه حضور خود در عرصه گیم را با مصرف منابع بسیار کمی شروع کرد. به عنوان مثال در هنگام حضور در مپ قادر به دریافت فریم ریت قفل ۱۲۰ با درصد مصرفی پردازنده ۴۰ درصد از این بازی با پردازنده i5 7500 بودید.
اما درحال حاضر در صورتی که فریم ریت خود را بر روی ۱۲۰ بگزارید، متاسفانه شاهد درگیر شدن ۷۰ درصدی پردازنده با فورتنایت هستید. این مقدار در کنار دیگر موارد سیستمی باعث رسیدن درصد سی پی یو به ۱۰۰ و نتیجه آن، افت فریمهای ناگهانی در بازی است.
بسیاری از کاربران ایرانی هنوز از نمایشگرهایی با نرخ بروزرسانی ۶۰ الی ۷۵ هرتز استفاده میکنند و قشر گیمر و افرادی که نیاز به فریم ریت بالاتر دارند همیشه به سمت خرید مانیتورهای گران قیمت مخصوص بازی با نرخهای ۱۲۰ رو به بالا میروند. از این رو تنظیم کردن بسیاری از بازیها بر روی فریم ریت ۷۵، درگیری کمتری را با سی پی یو به همراه خواهد داشت و همچنین در کنار این مورد فریم ریت شما نیز پایدارتر از قبل خواهد شد.
موردی در رابطه با مدت زمان تاخیر کلیک تا ثبت آن با نام Input Lag وجود دارد. بر اساس این موضوع در صورتی که فریم ریت بازی خود را بر روی ۲۴۰ تنظیم کنید، قادر به دریافت مقدار تاخیر پایینتر از ۵ میلی ثانیه در فورتنایت هستید. البته برای دریافت فریم ریت ۲۴۰ نیازمند یک کامپیوتر قوی نیز هستید. اما با این حال تفاوت فریم ریت ۱۲۰ و ۷۵ آن قدر نیست که باعث ایجاد Input Lag برای شما بشود.
گزینهای با نام V-Sync در بسیاری از بازیها وجود دارد که با فعال کردن آن، فریم ریت بازی با نرخ بروزرسانی مانیتور شما یکی میشود. اما این مورد Input Lag بسیار زیادی را به همراه خود دارد. دلیل آن یکسان کردن هر فریم با یکدیگر برای جلوگیری از شکستگی تصاویر در بازی است. اما با توجه به اینکه فورتنایت یک بازی شوتر است. جزئیات گرافیکی زیاد در آن اهمیتی ندارد.
برای تنظیم فریم ریت ثابت در فورتنایت ابتدا نیاز به بستن بازی در صورت باز بودن آن دارید. سپس با کلیک بر روی آیکون استارت در گوشه سمت چپ/پایین و باز شدن منوی استارت، با نوشتن %localappdata% و فشردن گزینه اینتر، پنجره جدیدی برای شما باز خواهد شد. در پنجره باز شده شاهد پوشههای بسیار زیادی خواهید بود اما تنها پوشه مورد نیاز شما ” FortniteGame ” میباشد.
با وارد شدن به داخل پوشه FortniteGame و سپس بعد از آن پوشه Saved، پوشهای با نام Config در میان ۸ پوشه دیگر میبینید. با ورود به آن و سپس انتخاب پوشه WindowsClient تنها شاهد یک فایل ini هستید.
بر روی GameUserSettings کلیک راست کرده و سپس گزینه Properties را انتخاب کنید. دقت داشته باشید تیک Read Only برداشته شده باشد. با اینکار در صورت ایجاد تغییر در این بخش، بعد از باز کردن دوباره بازی فورتنایت، این بازی قادر به تنظیم کردن مقادیر پیشفرض ثبت شده خود را ندارد
. اگر بخواهیم به صورت آسانتر این مورد را توضیح بدهیم: فورتنایت مقادیر ۶۰ – ۱۲۰ – ۱۴۴ – ۱۶۵ – ۲۴۰ و ۳۶۰ را جزو فریم ریتهای ثابت خود دارد اما برای تنظیم کردن فریم ریت ۲۱۰ نیاز به تغییر فایل GameUserSettings و سپس زدن تیک Read Only دارید. اما در زمان ویرایش GameUserSettings نیاز به زدن تیک Read Only نیست.
بعد از انجام موارد گفته شده با کلیک راست بر روی فایل و زدن گزینه Edit، برنامه نوت پد یا برنامه دیگر پیشفرض شما برای ادیت فایلهای متنی باز خواهد شد. سپس با انتخاب گزینه Search یا همان جستجو و تایپ ” FrameRateLimit ” بخش مورد نظر خود را پیدا خواهید کرد. سپس با پاک کردن اعداد مقدار نوشته شده و سپس درج مقدار فریم ریت خود کار ما به اتمام رسیده است.
تنها کافیست به عنوان مثال عدد ۲۴۰.۰۰۰۰۰۰ را به ۷۶.۰۰۰۰۰۰ تغییر دهید. بعد از انجام اینکار کافیست فایل را ذخیره و سپس با کلیک راست و زدن گزینه Properties، تیک Read Only را فعال کنید. با اینکار همانطور که گفته شد، فورتنایت قادر به تغییر در این فایل نخواهد بود.
بعد از انجام تمام کارهای گفته شده بازی خود را اجرا و از فریم ریت پایدار و درصد درگیری پردازنده پایینتر لذت ببرید.