نقد و بررسی

مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی؟

مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی؟ برای خرید مانیتور گیمینگ چه مواردی مهم هستند؟

مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی؟ برای خرید مانیتور گیمینگ چه مواردی مهم هستند؟

مانیتورهای گیمینگ مدت نسبتاً زیادی است که پای خود را به دنیای گیمرهای کامپیوتر باز کرده است، هر چند با ورود کیفیت 4K با ۱۲۰ فریم بر ثانیه به کنسول‌های نسل جدید، احتمالاً پای «کنسول باز»ها نیز به استفاده از این نمایشگرها باز شود و دغدغۀ دیرینۀ خرید مانیتور گیمینگ که از مسائل همیشگی گیمرهای کامپیوتری است، گریبانگیر گیمرهای کنسول نیز شده یا خواهد شد.

دلیل خرید مانیتور گیمینگ

تفاوت‌های اصلی این نوع از مانیتورها در نوع پنل، نرخ بروزرسانی، زمان پاسخ دهی و یک سری از تجهیزات جانبی مانند داشتن حافظۀ داخلی برای ذخیرۀ پروفایل‌های مختلف و یا جک ۳.۵ میلی‌متری و… است. درواقع گیمرها عموماً به چیزی ورای محصولات رایج در بازار احتیاج دارند.

مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی؟ برای خرید مانیتور گیمینگ چه مواردی مهم هستند؟

مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی؟ برای خرید مانیتور گیمینگ چه مواردی مهم هستند؟

مانیتور خمیدۀ گیمینگ ایسوس ROG Strix XG49VQ

در این مقاله قرار است با هم به بررسی برخی از مسائلی که اهمیت بسیار زیادی در تصمیم گیری برای خرید یک مانیتور گیمینگ مناسب و بهینه را دارند، بپردازیم. البته این‌ها تمام مسائلی که باید برای خرید مانیتور گیمینگ به آن‌ها توجه کنیم، یا حداقل نیم نگاهی به آن‌ها داشته باشیم، نیستند. تکنولوژی‌های دیگری مثل صفحه نمایش خمیده، نمایشگر فوق عریض و انواع پنل‌های مختلف صفحه نمایش با مزایا و معایب خاص خود و بسیاری از مسائل دیگر که حتی تخصصی‌تر از موارد عنوان شده هستند نیز وجود دارند. اما ما به توضیح همین چند مورد عنوان شده، بسنده کرده و به مطلب ادامه می‌دهیم.

اصطلاحات رایج در مانیتورهای گیمینگ

نوع پنل:

از همان ابتدای معرفی مانیتورهای گیمینگ، رایج‌ترین پنل استفاده شده در این محصولات پنل TN بوده است. اما باتوجه به پیشرفت فناوری، امروزه تنوع زیادی در پنل‌های استفاده شده در مانیتورهای گیمینگ دیده می‌شود. طی سالهای اخیر پنل‌های IPS وVA و… توانسته‌اند خود را به پای پنل TN برسانند.

البته همچنان برخی از بهترین مانیتورهای گیمینگ بازار از پنل TN استفاده می‌کنند و طی سالهای متمادی این پنل همواره از سایر پنل‌ها امکانات بیشتری را ارائه کرده است. برای مثال اگر حدود ۵ سال پیش قصد خرید مانیتور با نرخ بروزرسانی ۱۴۴ هرتز را داشتید، تنها گزینۀ موجود مانیتورهای با پنل TN بود؛ اما امروزه این نرخ را می‌توانید در پنل‌های دیگر نیز مشاهده کنید. اما از طرف دیگر در حال حاضر نرخ بروزرسانی هیچ پنل دیگری نمی‌تواند به پای پنل TN برسد.

نرخ بروزرسانی:

احتمال زیاد این عدد را در کنار اسم مانیتورها با واحد هرتز (Hz) دیده‌اید. پیکسل‌های مانتیور در واقعیت درحال نمایش یک سری تصویر (فریم) پشت سرهم هستند و چون «نرخ بروزرسانی» چشم‌های ما از مانیتور کمتر است، ما تصاویر را به صورت پیوسته می‌بینیم.

نرخ بروزرسانی به سرعت «تغییر» یا همان بروزرسانی پیکسل‌های مانیتور گفته می‌شود. یعنی اینکه هر یک از پیکسل‌ها هر چند ثانیه یک بار اصطلاحاً «رفرش» (Refresh) می‌شود تا تصویر را بسازد. حال هرچقدر این میزان بیشتر باشد، تصویر نیز به واقعیت بیشتر نزدیک بوده و بیننده فریم‌های کمتری را «از دست می‌دهد». نرخ بروزرسانی مانیتورهای معمولی عموماً حدود ۶۰ هرتز است، اما نرخ بروزرسانی مانیتورهای گیمینگ عموماً از حدود ۱۲۰ هرتز شروع می‌شود.

زمان پاسخ دهی:

زمانی که برای مانیتور طول می‌کشد تا از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر کند؛ عموماً هم تغییر رنگ از سفید به مشکی ملاک است. این زمان در یک مانیتور معمولی LCD حدود ۱۰ میلی‌ثانیه است، در حالی که این زمان در مانیتورهای گیمینگ می‌تواند از ۲ میلی‌ثانیه تا ۰.۵ میلی‌ثانیه متغیر باشد!

مسلماً هرچه این زمان کمتر باشد کاربر می‌تواند تغییر در رنگ و درنتیجه جابجایی دشمن را سریع‌تر دیده و واکنش دهد. همین فاصله‌های زمانی کوچک می‌توانند تعیین کننده باشند.

تجهیزات جانبی:

مانیتورهای معمولی عموماً دارای دکمه‌های ضروری مانند روشن/خاموش، کم و زیاد کردن نور و… هستند. اما مانیتور های گیمینگ علاوه بر اینها امکاناتی نظیر جک ۳.۵ میلی‌متری، پایۀ هدفون و دکمۀ انتخاب پروفایل و… نیز دارند. شاید از دید کسی که خیلی بازی نمی‌کند این موارد «اضافی» به نظر برسند، اما مطمئن باشید که گاهی وجود یک جک ۳.۵ میلی‌متری ساده روی کامیپوتر می‌تواند از دردسرهای شما کم کند.

با این حساب می‌توان گفت که بعضی از بهترین مانیتورهای بازار، در زمرۀ مانیتورهای گیمینگ قرار می‌گیرند. اما آیا واقعاً این تمام توانایی صنعت صفحات نمایشگر است؟!

اهمیت خرید مانیتورهای گیمینگ

انتخاب بهترین مانیتور گیمینگ نوعی سرمایه گذاری در آیندۀ کامپیوتر است؛ درواقع باید به چشم یک برنامۀ بازنشتگی و یا بیمه به آن نگاه کنید. درحالی که بعضی از قطعات سیستم شما باید هر ۳ ۴ سال یکبار عوض شوند، یک مانیتور گیمینگ خوب می‌تواند تا مدت‌ها برای شما کار کند. به همین دلیل بهتر است که به جای «کنار آمدن» با یک مانیتور معمولی، به دنبال بهترین‌ها باشید.

البته باید دقت کنید که به اصطلاح از آن طرف بوم نیفتید، یعنی این ایده که الآن مانیتوری قوی خریداری کنید تا بعداً کارت گرافیک مناسب با آن را بخرید نیز خیلی جالب نیست. درست است که می‌توانید تا زمان خرید یک کارت گرافیک مناسب رزولوشن بازی‌ها را پایین بیاورید، اما این نکته را نیز درنظر داشته باشید که وقتی از پنل‌های امروزی در کیفیتی به غیر از کیفیت طبیعی‌شان (Native) استفاده می‌کنید، تصاویر جلوۀ مناسب نداشته و اصلاً در حد توان واقعی مانیتور شما ظاهر نمی‌شوند.

مانیتور عریض ال جی 34UC79G-B
مانیتور عریض ال جی 34UC79G-B

وقتی پای برند مطرح باشد، گزینه‌های مختلفی برای خرید مانیتور گیمینگ در ایران وجود دارد؛ از ایسوس، ال جی و مستر تک گرفته تا دل و ویوسونیک و… اما امروز قرار است بعضی از مانیتورهای شرکت بنکیو را مورد بررسی قرار دهیم.

نه چندان قدیمی، اما با سابقۀ خوب!

ورود شرکت بنکیو به صنعت مانیتور قدمت زیادی ندارد. درواقع این شرکت از سال ۲۰۱۵ و با معرفی برند ZOWIE GEARS به بازار تجهیزات و مانیتورهای گیمینگ پا گذاشت و شروع به تولید و فروش محصولاتی نظیر موس، موس پد، کارت صدا و مانیتور کرد. این شرکت توانسته به لطف تولید محصولات با کیفیت، اسمی برای خود دست و پا کند.

این شرکت تایوانی که کار خود را در اواخر دهه ۹۰ با ساخت تلفن همراه شروع کرد، حالا به عنوان یکی از برجسته‌ترین سازندگان مانیتور (خصوصاً مانیتورهای گیمینگ) شناخته می‌شود.

در ادامه چهار عدد از مانیتورهای گیمینگ این شرکت را با هم بررسی می‌کنیم که می‌توان گفت مخصوص مسابقات eSports طراحی شده‌اند؛ درواقع شما با خرید این مانیتورها می‌توانید کیفیتی در سطح مسابقات بین المللی گیمینگ را تجربه کنید. مسلماً اگر خود شما عضو تیم مسابقات eSports هستید، این مانیتورها می‌توانند بهترین گزینه‌های شما باشند.

ظاهر مانیتور بنکیو XL2720Z

مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی؟ برای خرید مانیتور گیمینگ چه مواردی مهم هستند؟

ظاهر مانیتور بنکیو XL2720Z

مانیتور گیمینگ بنکیو XL2720Z

اندازۀ صفحه: ۲۷ اینچ | نوع پنل: TN | نسبت تصویر: ۱۶:۹ | رزولوشن: ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل | زمان پاسخگویی: ۱ میلی‌ثانیه | نرخ بروزرسانی: ۱۴۴ هرتز | وزن: ۷.۵ کیلوگرم

فناوری‌ها: Eye-Care – Blue Light Filter – Flicker-Free

درست است که از زمان عرضۀ این مانیتور زمان زیادی گذشته است، اما یک محصول خوب می‌تواند تا سالها خود را در بازار حفظ کند. ارزان‌ترین مانیتور این لیست مواردی را برای ارزان ماندن فدا کرده است؛ مهم‌ترین آن رزولوشن است. همانطور که می‌دانید، رزولوشن 1080p خیلی مناسب نیست، اما اگر کارت گرافیکی دارید که در رزولوشن‌های بالاتر به اصطلاح کم می‌آورد و از طرفی قصد تعویض و ارتقای آن را ندارید، این مانیتور گزینۀ مناسبی برای شماست.

البته فقط روی رزولوشن تمرکز نکنید، اندازۀ صفحۀ بزرگ، زمان پاسخگویی خارق العادۀ ۱ میلی ثانیه و نرخ بروزرسانی ۱۴۴ هرتزی که می‌تواند با کیفیت 1080p بالاترین نرخ فریم را به شما بدهد. درواقع اینطور تصور کنید که افراد زیادی مانیتورهایی دارند که علی‌رغم داشتن رزولوشن بالا، تنها توانایی ارائۀ نرخ فریم ۶۰ تا ۱۲۰ هرتز را دارند اما با این مانیتور می‌توانید حتی اگر کارت گرافیک خیلی قدرتمندی نیز نداشته باشید،

به نرخ فریم بالاتر از ۱۲۰ نیز برسید، زیرا کارت گرافیک شما مجبور نیست در کیفیت 1440p نرخ ۱۲۰ را ارائه کند و مسلماً کارت گرافیک‌هایی که به سادگی از پس رزولوشن 1080p بربیایند زیاد هستند و شما می‌توانید با کیفیت 1080p نرخ فریم بالای ۱۲۰ را تجربه کنید.

تنوع زیاد پورت‌ها:

نکتۀ قابل توجه دیگر در این مانیتور وجود پورت‌های متنوعی است که در اختیار خواهید داشت. برای ارسال ویدئو از کارت گرافیک خود به این مانیتور می‌توانید از پورت‌های DVI، D-Sub، Display Port و HDMI استفاده کنید. از طرفی در کنار این مانیتور هاب USB تعبیه شده و وجود جک ۳.۵ میلی‌متری شما را از دردسر پیدا کردن هدفونی با کابل بلند برای رسیدن به کیس‌تان خلاص می‌کند.

همچنین با این مانیتور یک کنترلر کوچک نیز عرضه می‌شود که علی‌رغم اندازۀ کوچک، تنظیمات زیادی را در اختیار شما می‌گذارد. یکی از مهم‌ترین این موارد، امکان انتخاب سه پروفایل تصویر برای موقعیت‌ها و بازی‌های متننوع است. این کنترلر را می‌توانید با استفاده از مگنت موجود در آن به یکی از دو گوشۀ مانیتور بچسبانید تا ظاهر شیک مانیتور تغییری نکند.

ظاهر مانیتور بنکیو ZOWIE XL2546
ظاهر مانیتور بنکیو ZOWIE XL2546

مانیتور گیمینگ بنکیو ZOWIE XL2546

اندازۀ صفحه: ۲۵ اینچ | نوع پنل: TN | نسبت تصویر: ۱۶:۹ | رزولوشن: ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل | زمان پاسخگویی: ۱ میلی‌ثانیه | نرخ بروزرسانی: ۲۴۰ هرتز | وزن: ۱۱.۳ کیلوگرم

فناوری‌ها: Flicker Free – Blue Light Filter – Dynamic Accuracy – Black Equalizer – Color Vibrance

تفاوت نرخ بروزرسانی 144 با 240 هرتز
تفاوت نرخ بروزرسانی ۱۴۴ با ۲۴۰ هرتز

اگر اهل بازی و مسابقات eSports باشید، مسلماً این مانیتور و یا مدل‌های شبیه به آن را در این مسابقات دیده‌اید. بله، این مانیتور بارها به عنوان مانیتور رسمی بسیاری از مسابقات بزرگ eSports و همچنین مانیتور رسمی تیم‌های بزرگ این مسابقات معرفی شده است.

از جوایزی که این مانیتور توانسته کسب کند می‌توان به جایزۀ Digit ZERO1 در سال ۲۰۱۷، جایزۀ سالانۀ گیمینگ هند در سال ۲۰۱۸ و T3 در سال ۲۰۱۹ به عنوان بهترین مانیتور گیمینگ سال اشاره کرد. البته از این نکته که از این مانیتور به عنوان مانیتور رسمی مسابقات پابجی سال ۲۰۱۹ استفاده شد نیز نباید غافل شد!

در این مانیتور نیز با قابلیت‌هایی نظیر زمان پاسخگویی ۱ میلی ثانیه‌ای که از Ghosting جلوگیری می‌کند، نرخ بروزرسانی ۲۴۰ هرتز و وجود پورت‌های متنوع نظیر DVI، D-Sub، Display Port و HDMI مواجه هستیم. اما آنچه این مانیتور را متمایز می‌کند، وجود فناوری DyAc است.

این فناوری با کنترل کردن Motion Blur و واضح نگهداشتن تصویر هنگام تیراندازی، به کاربر اجازه می‌دهد تا Recoil اسلحۀ خود را کنترل کرده و شانس بیشتری برای کشتن حریف داشته باشد. فناوری دیگری که در این مانیتور به کار گرفته شده فناوری Black Equalizer است، با استفاده از این قابلیت می‌توانید بدون دست زدن به میزان روشنایی صفحه، دشمنان خود را حتی در تاریک‌ترین نقاط نیز پیدا کنید.

بی‌رقیب شدن در گیمینگ

درواقع با درکنار هم قرار گرفتن زمان پاسخگویی ۱ میلی‌ثانیه‌ای و نرخ بروزرسانی ۲۴۰ هرتز و فناوری DyAc و Black Equalizer می‌توانید مطمئن باشید که در میدان نبرد (خصوصاً در بازی‌های FPS) رقیب نخواهید داشت.

اگر به عکس‌های این مانیتور دقت کنید، می‌بینید که در دو طرف آن دو صفحه دیده می‌شود. کاربرد این صفحات بسیار ساده است؛ کمک به حفظ تمرکز روی بازی! محیط‌های eSprts می‌توانند بسیار شلوغ و حواس پرت کن باشند، وجود چنین صفحاتی می‌تواند شما را کاملاً از محیط بیرون جدا کند تا فقط روی بازی تمرکز کنید. همچنین، این صفحات می‌توانند از «دید زدن» رقبا نیز جلوگیری کند!

از موارد مهم این مانیتور می‌توان به وجود هاب USB 3.0 و پورت ۳.۵ میلی‌متری میکروفون و هدفون در کنار آن اشاره کرد. همچنین با وجود سادگی در نصب این مانیتور روی پایۀ آن و امکان پشتیبانی از پایه‌های VESA، از بابت سهولت در جابجایی آن نیز خیال‌تان راحت خواهد بود. البته از کنترلر کوچکی که همراه این مانیتور عرضه می‌شود نیز نباید به سادگی گذشت.

با این کنترلر می‌توانید سه پروفایل را تنظیم کرده و برای بازی‌های مختلف از آنها استفاده کنید. با این قابلیت دیگر نیازی نیست برای هر بازی تنظیمات مانیتور خود را تغییر دهید.

ظاهر مانیتور بنکیو ZOWIE XL2740
ظاهر مانیتور بنکیو ZOWIE XL2740

مانیتور گیمینگ بنکیو ZOWIE XL2740

اندازۀ صفحه: ۲۷ اینچ | نوع پنل: TN | نسبت تصویر: ۱۶:۹ | رزولوشن: ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل | زمان پاسخگویی: ۱ میلی‌ثانیه | نرخ بروزرسانی: ۲۴۰ هرتز | وزن: ۱۲.۶ کیلوگرم

فناوری‌ها: Flicker Free – Blue Light Filter – Dynamic Accuracy – Black Equalizer – Color Vibrance

می‌توان گفت که این مانیتور برادر دوقلو اما بزرگ‌تر مدل ZOWIE XL2546 است، چراکه تنها تفاوتی که در این دو مانیتور وجود دارد اندازۀ صفحه است. درواقع تمام توضیحاتی که برای مانیتور ZOWIE XL2546 دادیم و توضیحاتی که قرار است در این بخش به آنها اشاره کنیم را می‌توانید برای هر دو مانیتور درنظر بگیرید.

علاوه بر فناوری‌های Black Equalizer، Blue Light Filter، Flicker-Free و DyAc، فناوری Color Vibrance نیز مزیت مهمی محسوب می‌شود. فناوری Color Vibrance می‌تواند با تغییر دادن میزان اشباع بودن (Saturation) رنگ‌ها و نمایان‌تر کردن جزئیات، به شما در پیدا کردن دشمنانی که در محیط‌های هم رنگ لباس‌شان پنهان شده‌اند کمک کند.

شما می‌توانید به سادگی میزان اعمال این تغییر در رنگ را تنظیم کرده تا در هر بازی و موقعیت، بیشترین بازدهی را داشته باشید. در این مدل نیز کنترلر کوچک با پروفایل‌های مختلف نیز دیده می‌شود. البته کارکرد این کنترلر فقط محدود به این پروفایل‌ها نمی‌شود، اما این قابلیت، مهم‌ترین بخش آن است.

ظاهر مانیتور بنکیو ZOWIE XL2746S
ظاهر مانیتور بنکیو ZOWIE XL2746S

مانیتور گیمینگ بنکیو ZOWIE XL2746S

اندازۀ صفحه: ۲۷ اینچ | نوع پنل: TN | نسبت تصویر: ۱۶:۹ | رزولوشن: ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل | زمان پاسخگویی: ۰.۵ میلی‌ثانیه | نرخ بروزرسانی: ۲۴۰ هرتز | وزن: ۱۲.۶ کیلوگرم

فناوری‌ها: Flicker Free – Blue Light Filter – Dynamic Accuracy+ – Black Equalizer – Color Vibrance

اگر دو مانیتور گیمینگ قبلی را برادران دوقلو درنظر بگیریم، مانیتور گیمینگ ZOWIE XL2746S برادر جوان‌تر این دو مانیتور است که با دیدن موفقیت آنها، تصمیم گرفته تا با بهبود بعضی موارد جا پای آنها بگذارد. این مانیتور نیز تقریباً در تمامی موارد مشابه دو مدل قبلی است، با این تفاوت که در اوایل سال ۲۰۲۰ معرفی شده و از نسخۀ بهبود یافتۀ فناوری DyAc، به نام +DyAc استفاده می‌کند و صد البته زمان پاسخگویی بی‌نظیر ۰.۵ میلی‌ثانیه‌ای را ارائه می‌دهد.

در این مانیتور گیمینگ نیز می‌توانید با استفاده از فناوری‌های Black Equalizer و +DyAc، در کنار نرخ بروزرسانی ۲۴۰ هرتز و زمان پاسخگویی ۰.۵ میلی‌ثانیه در میدان نبرد بی‌رقیب  بمانید. شاید فکر کنید که میزان تأثیری که DyAc دارد چندان زیاد نیست و کمتر شدن ۰.۵ میلی‌ثانیه‌ای زمان پاسخگویی نمی‌تواند اثر چندان خاصی داشته باشد؛

اما این نکته را در نظر بگیرید که تفاوت میان برنده و بازنده در دنیای eSports، به همین موارد کوچک بستگی دارد. درواقع برای استفاده کامل از توانایی‌های گیمینگ خود، شما به ابزار مناسب نیز نیاز دارید. در حقیقت به تجهیزات خود مانند ماشین فرمول یک نگاه کنید؛ میزان پیشرفت سالانۀ این ماشین‌ها شاید چندان زیاد نباشد، اما همین تغییرات کوچک می‌توانند قهرمان سال جدید را تعیین کنند.

به همین دلیل است که تیم‌ها و مسابقاتی که از مانیتور گیمینگ ZOWIE XL2740 استفاده می‌کرده‌اند، حالا سراغ مدل ZOWIE XL2746S رفته‌اند!

نکتۀ مهم!

دقت داشته باشید که برای تجربه و استفاده از تمام توانایی مانیتورهای گیمینگ معرفی شده، باید کارت گرافیک مناسبی داشته باشید. یعنی برای دیدن تصاویر با تمام  قابلیت‌هایی که از آنها نام بردیم؛ نیاز است که کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 980 یا بالاتر و یا AMD Radeon RX 480 یا بالاتر داشته باشید. چراکه در وهلۀ اول، سیستم گیمینگ شما باید توانایی تولید تصاویر با کیفیت را داشته باشد تا یک مانیتور آنها را به نمایش بگذارد.

شما چطور؟ آیا تجربۀ استفاده از مانیتورهای بنکیو را دارید؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید. اگر در مورد مانیتور گیمینگ نیز نظر یا سوالی دارید با ما مطرح کنید.

مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی
مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی
مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی مانیتور گیمینگ بخریم یا صفحه نمایش معمولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *