آموزش های مریوط به سخت افزار, ترفند آموزش

منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟

منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟

منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟ با پیشرفت پردازنده‌های قدرتمند گرافیکی و بهبود قدرت نمایش، هرروزه شاهد ظهور تکنولوژی‌های جدیدی در این حوزه هستیم. قابلیت‌هایی که طراحی شده‌اند تا کیفیت تجربه‌ی بصری ما را بهبود بخشیده و ما را قدمی به آینده نزدیک نمایند.

یکی از مسائلی که همواره با این موج تغییر کرده است استانداردهای مروبط به نمایش است. پیش از ظهور نمایشگرهای عریض امروزی، نسبت تصویر ۵:۴ و یا حتی ۴:۳ تبدیل به استانداردی جدا ناپذیر در صنعت مدیا و نمایش شده بود. بسیاری از مانیتورها و نمایشگرهای رایج نیز در آن زمان با محوریت قرار دادن همین نسبت تولید می‌شدند.

مانیتور قدیمی

منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟

اما با تمایل کاربران و تولید کنندگان به تصاویری باکیفیت‌تر و عریض‌تر، نمایشگرها با نسبت تصویر مربعی به زودی جای خود را به نمایشگرهای فوق نازک عریض امروزی دادند. اما این جایگزینی با مشکلاتی به جهت نمایش مدیاهای قدیمی‌تر ایجاد می‌کرد. مشکلاتی که بعدها کمپانی‌های سرآمدی نظیر ای‌ام‌دی (AMD) و انویدیا (NVIDIA) در راستای حل آن برآمدند.

قابلیت GPU Scaling و چه کاربردی دارد؟

قابلیت مقیاس گذاری کارت گرافیک و یا همان GPU Scaling تکنولوژی نسبتا جدیدی است. با ظهور مانیتورها و نمایشگرهای واید و اولترا واید بیش از پیش به لین ویژگی پرداخته شد. GPU Scaling در واقع گزینه‌ای است که به شما امکان می‌دهد تا نسبت ابعاد مدیای مورد نظر خود را با توجه به وضوح نمایشگر تنظیم کنید. تا بدین صورت خروجی تصویر باکیفیت‌تری را تجربه کنید.

قابلیت GPU Scaling برای گیمینگ

منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟

برای مثال اگر از نرم افزارها یا بازی‌هایی استفاده می‌کنید که بنا به استانداردهای قدیمی از نسبت‌های تصویر ۵:۴ و یا ۴:۳ بهره می‌برند، احتمالا خروجی مدیای شما در مانیتورهای جدید به صورت کدر، پیکسلی و کشیده در خواهد آمد. استفاده از این قابلیت کارت گرافیک به شما امکان تجربه‌ای باکیفیت‌تر و مناسب‌تر از مدیای مورد نظر را خواهد داد.

قابلیت GPU Scaling برای گیمینگ کاربرد دارد؟

اگر از آن دسته کاربرانی هستید که از تجربه‌ی رتروها یا بازی‌های ایندی قدیمی‌تر لذت می‌برید. و یا بازی‌های سایر پلتفرم‌ها را به صورت پورت غیررسمی برای کامپیوتر تجربه می‌کنید، احتمالا قابلیت GPU Scaling مناسب شما باشد.

قابلیت GPU Scaling برای گیمینگ

منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟

این قابلیت به شما این امکان را خواهد داد تا این دسته از بازی‌ها را که معمولا در نسبت استاندارد تصویر ۵:۴ و یا ۴:۳ توسعه داده شده‌اند، با بهترین کیفیت روی نمایشگرها با نسبت ۱۶:۹ و یا بالاتر اجرا کنید.

به کمک فعال سازی این ویژگی شما قادر خواهید بود تا بازی‌های قدیمی را بر روی مانتیورهای مدرن خود با کیفیت قابل قبول‌تری تجربه کنید. این ویژگی به کمک تکنولوژی تعبیه شده در خود امکان اجرای روان و با دقت بالاتر اکثر بازی‌های قدیمی و یا پورت شده را خواهد داشت.

ای‌ام‌دی و انویدیا مجهز به GPU Scaling

امروزه همه‌ی کارت گرافیک‌های مدرن ای‌ام‌دی و انویدیا به جهت بهبود تجربه‌ی هرچه بیشتر کاربران خود، به GPU Scaling مجهز شده‌اند. شما می‌توانید به راحتی با فعالسازی دستی این قابلیت، از کیفیت بالای مدیاهای قدیمی با نسبت تصویر پایین لذت ببرید.

برای بهره گیری از این قابلیت لازم است تا مانیتور شما به وسیله یکی از سه پورت پرکاربرد HDMI ،DVI یا DisplayPort و یا Mini DisplayPort به کامپیوتر متصل باشد. سپس از طریق کنترل پنل پردازنده گرافیکی خود به صورت دستی اقدام به فعال‌سازی آن کنید. این پروسه بستگی به مدل پردازنده گرافیکی شما متفاوت خواهد بود.

چطور GPU Scaling را فعال کنیم؟

در کارت گرافیک‌های انویدیا این پروسه با ورود به پنل کنترل کارت گرافیک ممکن است. برای این کار پس از ورود به NVIDIA Control Panel روی منوی Manage 3D Settings کلیک کنید. از این قسمت گزینه‌ی Global Settings را انتخاب کرده و اقدام به ایجاد تغییرات دلخواه کنید.

انویدیا

منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟

در مدل‌های ای‌ام‌دی با کلیک راست وارد نرم افزار AMD Radeon Software شوید. سپس وارد سربرگ Display شده و با انتخاب گزینه‌ی GPU Scaling اقدام به اعمال تنظیمات مورد نظر خود کنید.

منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟ منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟ منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟ منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟ منظور از ویژگی GPU Scaling چیست و چه کاربردی دارد؟ 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *