چه زمانی به رم بیشتر در کامپیوتر خود نیاز داریم؟ یکی از دلایل کند شدن و درست عمل نکردن یک کامپیوتر شخصی، ضعیف یا محدود بودن قطعه RAM آن است. ارتقای رم کامپیوتر میتواند با افزایش سرعت و از بین بردن برخی از محدودیتها، طول عمر سیستم شما را افزایش داده و تجربهای بهتر و لذت بخشتر از کار با سیستم را برایتان همراه داشته باشد.
از کجا بدانیم به ارتقای رم نیاز داریم؟
زمانی که با مشکلات مختلفی مانند کند بودن و کرش کردن کامپیوتر مواجه میشوید، در اولین قدم باید از خود بپرسید که آیا باید رم بیشتری به کامپیوتر خود اضافه کنم یا خیر؟ البته کند بودن کامپیوتر میتواند به قطعات دیگری به غیر از قطعه RAM بستگی داشته باشد اما از آنجایی که ارتقای رم، بسیار راحتتر و کم خرجتر از قطعهای مانند پردازنده مرکزی (CPU) است، شاید اولین کاری که برای ارتقا باید انجام دهید، اضافه کردن یا ارتقای رم محسوب میشود.
تشخیص دادن این که به ارتقای رم نیاز داریم، همیشه کار راحت و پیش پا افتادهای به حساب نمیآید اما در این بخش قصد داریم موارد و نشانههایی که الزام به ارتقای رم را به شما هشدار میدهد، فهرست کنیم. اگر هر کدام از این مشکلات یا چند مورد از آنها برای شما رخ داد، به احتمال بسیار زیاد به ارتقای رم کامپیوتر خود نیاز دارید.
- کارهای روزانه و پیش افتاده با عملکرد ضعیف و سطح پایین تحت تأثیر قرار میگیرند.
- نرم افزارها و برنامهها مدام قفل میشوند و پاسخگو نیستند.
- تایپ کردن به صورت سریع و دائم، با کندی همراه است و معمولاً نوشتهها پس از تایپ کردن یک کلمه یا جمله روی صفحه نمایان میشوند.
- انتخاب کردن یک آیکون یا کلیک روی آن، با تأخیر پاسخگویی همراه است.
- کار همزمان یا همان مولتی تسکینگ با چند برنامه و نرم افزار تقریباً غیر ممکن است.
- کار کردن با شیتها (مثل اکسل) میتواند کمر سیستم شما را خم کند!
- اعلانها و پیامهای مختلفی درباره کمبود حافظه RAM دریافت میکنید.
- بروزرسانیهای سیستم به دلیل کند بودن کامپیوتر، مدام متوقف میشوند.
- مشکلاتی در زمینه نمایش صفحه دارید؛ مثلاً لود شدن ناقص یک پیج یا سیاه شدن موقتی آنها.
- در زمان باز کردن نرم افزارها یا فایلها، سیستم کند شده و از پاسخگویی عاجز است.
حافظه بیشتر چگونه کمک میکند؟
تقریباً هر کاری که با کامپیوتر خود انجام میدهید، با سرعت و میزان حافظه سیستم شما سر و کار دارد. این کارها ممکن است یک عمل پیش پا افتاده، مانند تکان دادن نشانگر موس تا کارهای سنگینتر و پرتقاضاتری مانند کار همزمان با چند برنامه و نرم افزار باشند. همچنین فراموش نکنید که برخی از عملیات و پردازشهای سیستم شما در پس زمینه انجام میشود و در واقع شما آنها را نمیبینید. به عنوان مثال، آپدیتها و بروزرسانیهای سیستم یا نرم افزارهای امنیتی سیستم عامل شما، همگی در پس زمینه انجام و پردازش میشوند و بخش قابل توجهی از حافظه کامپیوتر شما را به خود اختصاص میدهند.
به بیان سادهتر، هر چه کار بیشتری با کامپیوتر خود انجام دهید، حجم حافظه بیشتری مورد نیازتان است.
از کجا بدانیم سیستم چقدر RAM دارد؟
شما میتوانید با دنبال کردن این مراحل در سیستم عامل ویندوز، از میزان حافظه RAM کامپیوتر خود با خبر شوید:
- روی لوگوی ویندوز یا استارت کلیک کنید.
- روی This PC راست کلیک کنید.
- گزینه Properties را بزنید.
اگر کامپیوتر شما مک (Mac) است، شما میتوانید از این طریق در OS X® Sierra میزان حافظه خود را مشاهده کنید:
- در Dock روی آیکون Launchpad کلیک کنید.
- روی گزینه Other کلیک کنید.
- گزینه System Information را بزنید.
در هر دو روش، به بخش Installed memory مراجعه کنید تا میزان رم نصب شده در کامپیوتر خود را مشاهده نمایید.
چگونه RAM کامپیوتر را ارتقا دهیم؟
ارتقای رم، یکی از راحتترین، سریعترین و کمخرجترین ارتقاهایی است که میتوانید برای کامپیوتر و سیستم خود انجام دهید. همچنین با ارتقای رم میتوانید بسیاری از مشکلاتی که در بالا به آنها اشاره شد را به صورت آنی رفع نمایید. شما میتوانید با نرم افزارها و ابزار مختلفی، مانند Crucial System Scanner، از میزان حافظه رم سیستم خود یا پشتیبانی مادربرد خود از حجم رم را با خبر شوید. همچنین با استفاده از این برنامه میتوانید فهرستی از رمهای سازگار با مادربرد خود را نیز مشاهده نمایید.
از کجا بدانم که در آینده به RAM بیشتر نیاز دارم؟
شما همیشه میتوانید با بررسی مشخصات سیستم مورد نیاز و سیستم پیشنهادی برنامهها و بازیهای مختلف، از میزان حافظه رمی که برای کامپیوتر خود نیاز دارید، مطلع شوید. با این که داشتن حداقل میزان RAM برای اجرای یک برنامه یا بازی کافی است، اما برای بحث آینده نگری و تضمین کردن سخت افزار سیستم خود، پیشنهاد میکنیم میزان حافظه خود را در حد سیستم پیشنهادی نرم افزارها و بازیهای مورد نظر خود انتخاب کنید.
فراموش نکنید که سیستم عاملها، بازیها و نرم افزارهای جدیدتر و مدرنتر، به میزان قابل توجه و بسیاری حافظه RAM نیاز دارند.
با این حال، همیشه مشکل قطعه RAM، حجم و میزان حافظه آن نیست، بلکه سرعت RAM نیز میتواند بسیار مهم باشد. به عنوان مثال، اگر همچنان در حال استفاده از رمهای DDR3 و مادربردهای قدیمی هستید، برای تجربه بازیهای جدیدتر و کار با نرم افزارهای مدرنتر، به رمهای پرسرعتتر (DDR4) و در نتیجه، به مادربردهای مدرنتری نیاز دارید.
اگر کامپیوتر و سیستم شما با عملکرد کند، شما را آزار میدهد، هر چه سریعتر نسبت به ارتقای RAM اقدام کنید. البته همانطور که گفته شد، کندی کامپیوتر شما ممکن است به خاطر کمبود حجم حافظه آن نبوده و به قطعات دیگر مربوط باشد. با این حال، همیشه داشتن حافظه بیشتر با سرعت بالاتر، تأثیر بسزایی در عملکرد کامپیوتر شما دارد.
نظر شما در مورد ارتقای RAM کامپیوتر چیست؟آیا تا به حال این کار را انجام دادهاید؟